Inspiration till grönare matlagning

IS202-018

 

 

Här lägger vi ut länkar och tipsar om sajter och böcker med mera som kan hjälpa till att ställa om till en grönare kost och bidra med ny inspiration till dig som redan äter mycket eller helt vegetariskt, nedan finns läkar till både vegetariska och veganska recept samt raw foodrecept. Smaklig spis!

 

Kaxig sajt med vegetariska varianter av trendiga rätter

“Jävligt gott” är en kaxig sajt med massor av vegetariska recept. Här återfinns vegetariska recept på trendiga pulled pork, och andra Mexikanska rätter men även husmanskost, festmat och snabblagat. Bloggen finns även utgiven som häfte som går att beställa på sajten:
www.javligtgott.se

Råkost i modern tid

Raw foodrecept är precis som det låter recept på maträtter som inte tillagats med värme över 42 grader, mycket råkost med andra ord men även goda desserter och mycket annat:
www.rawfoodrecept.com

Vegankost i rutan

Programledaren Malou von Sivers i programmet “Efter tio” på TV4 har valt att bli vegan, hon har tagit hjälp av matkreatören och entreprenören Renée Voltaire. Hennes recept går att hitta på dessa länkar:
www.recept.nu/efter-tio-1
www.reneevoltaire.se

(Obs! Recept.nu är inte en renodlat vegetarisk matsajt utan en vanlig receptbank och även recept på mat med animaliskt innehåll förekommer, det är alltså inte dessa vi vill tipsa om utan de recept som TV4 tipsar om i programmet “Efter 10”. På sajten finns även flera andra vegetariska recept och under fliken specialdieter hittar du nästan 3 000(!) vegetariska recept när den egna inspirationen sinar).

I tidningshyllan

Tidningen “Vego” kommer ut sex gånger om året och innehåller förutom smarriga vegetariska recept även artiklar, intervjuer och krönikor. På deras hemsida finns även en del recept på bland annat våfflor och inlagd sill av aubergine:
www.vegomagasinet.se

Share