Material Skolmatslyftet

Hälsofrämjandet driver projektet Skolmatslyftet med ekonomiskt bidrag från Socialstyrelsen. Under hösten 2013 hölls bland annat två fullsatta halvdagsutbildningar för kost- och skolpersonal (kostchefer, kostekonomer, rektorer, skolkockar, pedagoger mfl).

I januari 2014  har Hälsofrämjande genomfört tre föreläsningar ute på tre skolor inom ramen för Skolmatslyftet och föreläsare var Anna Baard Blixt vid två tilllfällen för elever samt föräldrar/skolpersonal och Lina Lanestrand föreläste för skolpersonal (en förkortad variant av skolmatslyftets halvdagsutbidning).

Här nedan är länkar till de Power Point-presentationer som har använts vid utbildningar och föreläsningar i projektet hittills.

Föreläsning eleverna Skolmatslyftet 2014

Föreläsning föräldrar Skolmatslyftet 2014

Skolmatslyftet 2013 halvdagsutbildning
På halvdagsutbildningen medverkade Emma Patterson från Skolmat Sverige, vi rekommenderar skolor och kommuner att använda deras kostnadsfria verktyg för utveckling av skolmaten. Läs mer om SkolmatSverige här.

Hälsofrämjandet har fortsatt fått ekonomikt bidrag från Socialstyrelsen, för att driva Skolmatslyftet även under 2014. Hör av om ni är intresserade av att få våra föreläsare till just er skola/kommun för att få hjälp med att utveckla skolmaten hos er. Skicka ett mail till info@halsoframjandet.se för intresseanmälan och frågor.

 

FacebookTwitterGoogle+LinkedInEmailDela