Förbundsstyrelsen

Ordförande Pehr-Johan Fager
Pehr-Johan har varit engagerad i hälsofrågor i hela sitt liv och utbildad i kemi och biologi vid Uppsala Universitet. Efter en yrkeskarriär inom medicinsk diagnostik och medicinteknik startade han bolaget AreBe Group AB 2006 med sin äldsta dotter som var utbildad beteendevetare. Syftet var att hjälpa företag, organisationer och individer att utvecklas och må bättre. AreBe driver också ett förlag som gett ut flera böcker, varav nyutgåvan av Are Waerlands “I sjukdomarnas häxkittel” och hans egen “Litium det nya hälsomineralet” är två exempel. Pehr-Johan har också skrivit hundratals artiklar kring sjukdom och hälsa, där några publicerats i vetenskapliga tidskrifter, men majoriteten varit debattartiklar i dagstidningar, bloggar eller på webbsidan “Hälsobygget”.  Den finns nu i en ny version där bara ett fåtal nyskrivna artiklar finns med. Pehr-Johan var tidigare ordförande i Riksförbundet under en period 2011.
Kurt-Svedros1Vice ordförande Kurt Svedros
Kurt har varit aktiv i Hälsofrämjandet sedan 1945 bland annat som ordförande i lokalföreningen i Stockholm i ca 10 år, i förbundet som ordförande och förbundssekreterare i cirka 35 år och i Tallmogårdsstiftelsen bland annat som ordförande. Kurt har arbetat i Stockholms kommun med planläggning av tunnelbanor, vägar m.m. samt facklig ordförande i 40 år. Deltagit i olika styrelser, som Frisksportförbundet, Friluftsfrämjandet, Vegetariska föreningen, Hembygdsföreningen i Täby och som ordförande i olika bostadsrättsföreningar. För närvarande pensionär och skriver nu på förbundets och sin egen historia och gör vissa insatser i Hembygdsföreningens stuga och tomt. Motionerar regelbundet och går på gym.


 


Susanna Almström, ledamot
Ansvarig på Hälsofrämjandet för Skolmatslyftet och en Sockersmart skola samt Fredagsfys Sverige. 


Victoria Carinci, ledamot
Victoria  är hälsocoach och funktionsmedicinsk terapeut på hälsoföretaget Vitalista. Hon driver även podcasten Hälsosnack med Lotta och Victoria som hon startade tillsammans med Lotta Lagerqvist.


Isabel Svedros, ledamotSuppleanter
MariAnne Bahlenberg
Berit Alveskär
Magnus Nylander
Magnus Nylander är medicine doktor och tandläkare. Han har utbildats och varit verksam vid Karolinska institutet och Texas universitetet. Magnus har forskat kring näringsämnen, amalgamets effekter samt mag- och tarmproblem. Han är också en skicklig föreläsare.  Magnus har i många år arbetat med idrottare inom en rad olika sporter.

 

 

Share