Hälsofrämjandet är en riksomfattande organisation med kansli på Hälsans hus i Stockholm. Riksförbundets styrelse ansvarar för den övergripande nationella verksamheten inom Hälsofrämjandet som bland annat omfattar

  • Kontakter med politiker och myndigheter
  • Kontakter med samarbetspartners såsom Tidningen Hälsa, Svenskt Friluftsliv, Korpen mfl
  • Kontakter med media
  • Nationella kampanjer
  • Ansökningar om statliga bidrag
  • Koordinering och styrning av verksamheten

Förbundsstyrelsen

Pehr-Johan Fager, ordförande
Pehr-Johan är utbildad i kemi och biologi vid Uppsala Universitet och har varit engagerad i hälsofrågor i hela sitt liv. Efter en yrkeskarriär inom medicinsk diagnostik och medicinteknik i 25 år startade han 2006 bolaget AreBe Group AB. Syftet var att hjälpa företag, organisationer och individer att utvecklas och må bättre. AreBe driver också ett förlag som gett ut flera böcker, varav nyutgåvan av Are Waerlands “I sjukdomarnas häxkittel” och hans egen “Litium det nya hälsomineralet” kan nämnas.

Pehr-Johan har också skrivit hundratals artiklar kring sjukdom och hälsa, där några publicerats i vetenskapliga tidskrifter, men majoriteten varit debattartiklar i dagstidningar, bloggar eller på webbsidan “Hälsobygget”

MariAnne Bahlenberg, kassör

Pia af Rolén, ledamot
Pia har lång och gedigen erfarenhet inom marknadsföring och kommunikation, med bakgrund som marknadsansvarig, kommunikatör, reklamchef och projektledare. Intresserad av och kunnig inom varumärkesutveckling och varumärkeshantering, digital marknadskommunikation och målgruppsanalys.  

Pia är också kostkonsult och yogalärare samt har en utbildning till aerobicinstruktör. Älskar att snöra på vandringskängor och ge sig i av på både korta och långa turer, i närmiljö, till fjällen eller till Spanien. Löpning är också en aktivitet som ger Pia energi och glädje i livet. 

Susanna Almström, ledamot
Susanna är utbildad Friskvårdskonsulent och Hälsopedagog med inriktning barn och ungdom, även utbildad inom projektledarskap. Hon har under flera år arbetat fram och grundat många hälsoprojekt som drivs via Hälsofrämjandet bl.a. Skolmatslyftet, En sockersmart skola och Fredagsfys Sverige. Hon har även utformat och genomfört olika varianter på lovverksamhet för barn och ungdomar.

Susanna brinner för sitt arbete att inspirera sina medmänniskor, ung som gammal, till en hälsosam livsstil där både kosten, fysisk aktivitet, utomhusvistelse, sömn/vila och relationer får ta plats. Helhet, balans och glädje är viktiga ledord som alltid följer med i alla möten.

Stefan Mattsson, ledamot
Stefan Mattsson har gedigen erfarenhet att leda och driva företag, bl a med lång bakgrund inom mediebranschen samt över 20 års styrelsearbete i både privatägda och börsnoterade bolag. Är idag VD för mediebolaget Square Publishing AB. Har tidigare erfarenhet som ekonomichef för flera publika bolagen. Stefan är entreprenörsdriven och har även startat upp flera verksamheter, ex Klassikerförlaget Steniq AB och Jacky Betting Ltd.

Stefan är uppvuxen i Småland men bor sedan 25 år på Värmdö utanför Stockholm tillsammans med fru, tre flickor och en hund. Har ett stort sport- och friluftsintresse, vilket gör att mycket tid spenderas på fotbollsplanen, i skidbacken och i skogen, antingen med löparskor på fötterna eller på promenad med hunden.

Jakob Svensson, suppleant
Jakob är uppväxt i Södermanland men bor numera i Närke och har en dubbel magisterexamen inom biologi och folkhälsovetenskap. Han har ett stort intresse kring företagande och entreprenörskap bl.a. med växthusbutiken www.glashusen.se och jobbar även som lärare samt som beredskapsperson inom räddningstjänsten.

Jakob har också tidigare varit engagerad i hälsofrämjandets ungdom och har där varit med och anordnat  aktivitetsveckor och fjällvandringar. Hälsa, odling och friluftsliv är några av Jakobs fritidsintressen.
jakob.svensson.in