Söndag 13 sept kl 13 – 15.30 i Långängen-Elfviks Naturreservat på Lidingö

Skogsbad, eller Shinrin-Yoku som det heter på Japanska, är en långsam vandring i naturen som avslutas med en te-ceremoni i skogen. Under ett skogsbad öppnar vi sinnena och tar in skogens och naturens atmosfär, vilar i naturens eget skogs-spa.

Genom att uppmärksamma naturen med våra sinnen fördjupas kontakten och närvaron med naturen, själen får lugn och ro och kreativiteten ökar. En sådan form av sinnlig kontakt med naturen har visat sig kunna sänka både blodtryck och kolesterolnivåer, förbättra sömn, stärka immunförsvaret och är särskilt effektiv att minska stress.

Finn lugnet i naturen genom att skogsbada sinnena i naturens atmosfär! En stund att hitta en egen plats i naturen, stanna upp och kanske vägledas av doften av en blomma, ett singlande löv eller en skrovlig trädstam.

Söndag 13 sept kl 13.00 – 15.30 Mötesplats: Stockbyvägens parkering nära Papilles matstudio (gamla motionsgården). Längd: Ca 2,5 timmar.

Koordinater: Stockbyvägens 9  gps: 6583940.155, 680597.124
Om man åker buss tar man buss 201 från Ropsten och går av vid Toppmurklevägen.

Tag med: Sittunderlag, bekväma varma skor, kläder efter väder och ett
extra lager av kläder för att inte frysa då kroppens temperatur sänks när vi slappnar. I dessa tider, tag med egen kopp till e-cermonien och även en flaska vatten vid behov!

Skogsbadet guidas av Helena Johard som är biolog, konstnär och certifierad Natur- och Skogsterapi Guide.

Arrangeras av Hälsofrämjandet Stockholm.
Anmälan till: carina@lotus-htsh.se telefon, 073-980 79 33
Kostnad: 150 kr för medlemmar, 250 kr för övriga
Bg: 250-3779, namn, mail, mobilnr.