Vi lagt till ytterligare en målgrupp i våra projekt. Vi vill göra något extra för de 65+ då många kanske haft ett tufft år. Mycket ensamhet, säkert en hel del oro och troligtvis sparsamt med roliga aktiviteter.

Vi bjuder in dig som fyllt 65 år till Eskilsparken i Haninge på fredagar, för att röra på dig och för att få en del tips och idéer om hur du själv kan hålla i gång för att må så bra som möjligt. Vi kommer att testa på traditionell gympa, styrketräning, cirkelträning, tipspromenader, rolig danskoreografi och lite glittrande cheerleading.

Det viktiga är inte hur vi rör oss utan att vi rör oss och att vi får skratta tillsammans och att ha något kul att se fram emot. Passar självklart både man och kvinna. Kom i sköna kläder som passar vädret.

Vi startar vårt nya projekt i Haninge, i Eskilsparken varje fredag kl 10.00. Tillsammans får vi fyrtiofem sköna minuter där vi rör oss och dansar till både Lill-Babs, Jerry Williams och vår egen banandans. Vi hoppas få möjlighet att utöka verksamheten och spridas över hela landet.

Efter fys bjuds på sockersmart godsak till ditt medhavda kaffe och vi kan glädjas över att vara ute och träffa likasinnade. Mungipor upp, kinderna rosiga och med hjärtan varmare än på länge.

Välkommen på ”Fredagsfys 65+”, fredagar vid fontänen i Eskilsparken Haninge. Hälsopedagogerna Emelie och Susanna längtar och är taggade, med nya danser och medryckande musik.

Anmäl dig till susanna@halsoframjandet.se, så vi kan ha koll på antal personer. Vi följer självklart Folkhälsomyndighetens restriktioner och ser till att hålla avstånd mm.

Fredagsfys Sverige är en satsning som genomförs i samarbete med Riksförbundet Hälsofrämjandet och Haninge kommun där fokus ligger på att inspirera alla till ökad rörelse,  en mer hälsosam livsstil och sundare sockerkonsumtion. Idag finns vi på många förskolor och skolor i kommunen, på vissa äldreboenden och för allmänheten.