Söndag 9.5 kl 10-15

Följ med på en dagsutflykt och vandring som inkluderar ramslöksplockning, en promenad på barfotastigen och en rundtur i Drottningholms slottspark. En utflykt med både NATUR och KULTUR utlovas av Elba Pineda Gustafsson.

I takt med den ökande urbaniseringen riskerar naturområden bli en bristvara. Vistelser i naturen har hälsobringande effekter och ger många hälsofördelar som sänkt puls, färre muskelspänningar, lägre kortisolnivåer, våra stressnivåer minskar och immunförsvaret stärks. Människan har under merparten av vår evolutionära historia levt i naturen, det är därför ganska givet att vi mår bra av att vistas där, något även forskningen bekräftar.

Vi tar oss ut med kommunala medel till Brostugans värdshus som blir vår träffpunkt. Därefter vandrar vi gemensamt genom Kärsön och ut på en naturstig som leder oss fram till Barfotastigen. Tillsammans intar vi vår matsäck ute i det fria. Vandringen fortsätter sedan mot ramslöksängen där vi plockar lite av den ädla löken. Utflykten avslutas med en rundvandring i Drottningholms Slottspark, en sevärdhet som är upptagen i UNESCO:s världsarvslista.

Kläder efter väder, ta med sittunderlag och ett extra par strumpor.

Ansvarig Naturvägledare: Elba Pineda Gustafsson

Gratis för medlemmar, övriga betalar 200 kr till Hälsofrämjandets bg 250-3779