Lördag 11.9 kl 11.00 – 15.00

Följ med på en dagsutflykt och vandring till bl.a barfotastigen, välbefinnandets väg och en rundtur i Drottningholms slottspark. En utflykt med både NATUR och KULTUR.
I takt med den ökande urbaniseringen riskerar naturområden bli en bristvara. Vistelser i naturen har hälsobringande effekter och ger många hälsofördelar som sänkt puls, färre muskelspänningar, lägre kortisolnivåer, våra stressnivåer minskar och immunförsvaret stärks. Människan har under merparten av vår evolutionära historia levt i naturen, det är därför ganska givet att vi mår bra av att vistas där, något även forskningen bekräftar.
Vi tar oss ut med kommunala medel till Brostugans värdshus som blir vår träffpunkt. Därefter vandrar vi gemensamt genom Kärsön och den biologiska mångfalden ut på en naturstig som leder oss fram till Barfotastigen.
Utefter vår vandring kommer vi att besöka  bl.a träden som kramas.
Tillsammans intar vi vår matsäck ute i det fria. Vandringen fortsätter och avslutas med en rundtur i Drottningholms Slottspark, en sevärdhet som är upptagen i UNESCO:s världsarvslista.
Kläder efter väder, ta med sittunderlag och ett extra par strumpor. Och har du stavar så underlättar det din promenad.
Varmt välkomna!
Kostnad: 150 kr för medlemmar, 250 kr för icke medlemmar
Ansvarig Naturvägledare: Elba Pineda Gustafsson

Vandringen arrangeras i samband med Vandringens dag den 11 september.