PROGRAM OKTOBER 2023
PROGRAM OKTOBER 2023
1 oktober – Matlagning med Anna H Lundahl
8 oktober – Skogsbad
15 oktober – Svamputflykt
21 oktober – Meditation med örtte-ceremoni
Varje tisdag – Seniorträning i naturen med stavgång
Pris: Utan kostnad för medlemmar, 250 kronor för icke-medlemmar. Bli medlem för 250 kronor och gå på alla årets aktiviteter (om inte annat anges) utan kostnad. Bli medlem här!
Anmälan sker till carina@halsoframjandet.se senast 5 dagar innan varje aktivitet.
Mer information om respektive aktivitet finns nedan.
Matlagning på vegetariska världsdagen - med Anna H Lundahl
När Söndag 1 oktober kl 13.00–16.00
Välkommen att laga mat med oss på Hälsofrämjandet Stockholm. Vi har bjudit in författaren och kocken Anna H Lundahl som inspirerar oss i det gröna köket. Tillsammans lagar vi vegetariska rätter utomhus med rötter från tre generationers kök. Vi grillar hennes pappas dilldoftande potatisknyften, gör härliga röror och mat som går enkelt att göra ute i naturen eller hemma i köket! Smakrikt, nyttigt och härligt för både plånboken och vår fantastiska planet!
Vi träffas vid Sickla Strand. Mer info kommer.
Skogsbad med Helena Johard
När Söndag 8 oktober kl 13.00–15.45
Samling Stockby, Lidingö
Är du under förvandling, mitt i förändring eller vill du känna dig levande och fånga tiden? När hösten låter naturen vila är det en bra tid att ömsa skinn eller låta sår läka. Vi vandrar ut och upptäcker naturen med alla sinnen och hittar stillheten. Varmt inbäddade och förpuppade i hängmattor låter vi kropp och själ komma ikapp bland höstens alla färger. Vi avslutar med en te-ceremoni i mossan och dricker te bryggd på läkande örter.
Vägledare är Helena Johard, certifierad natur-och skogsterapiguide
Svamputflykt i höstskogen med Helena Johard
När: Söndag 15 oktober kl 11.00–13.30
Samling Breviksbadets parkering, Gåshagavägen1 https://breviksbadet.se/hitta-hit/
Hållplats Breviks station, Lidingö
Kom ut i höstskogen och koppla upp er med skogens Wood Wide Web och upplev svamparnas fantastiska värld!
Tillsammans letar vi svamp och använder alla sinnen att identifiera matsvampar och förväxlingssvampar. Vi upptäcker svamp på marken, i träd och stubbar och introduceras i svamparnas underjordiska nätverk, hur träden samspelar med svampar och om skogens magiska molekylfabriker. Vi avslutar med en härlig paus i skogen och provsmakar svamp-te och går igenom vår skörd.
Ni kommer tillbaka med ett avkopplande äventyr tillsammans i skogen, med ny kunskap om svamparnas hemliga rike och naturens vilda svampskafferi.
Vägledare är Helena Johard som är svampkonsulent, biolog och natur-och skogsterapiguide.
Meditation med örtte-ceremoni
När: Lördag 21 oktober kl 11.00–14.00
Samling: Meddelas senare
Denna lördag kommer vi sakta ner, och lära känna en ört lite närmare. Med våra sinnen, vårt hjärta, tillsammans med naturen. Syftet med att hålla dessa ört-te meditationer är att ära örten, och lära känna dess unika personlighet och visdom. I närvaro och med respekt sippa in ört-teet i all sin enkelhet och samtidigt djupt lyssna inåt.
”En till synes vanlig ört som kan hjälpa oss att nå en till en helig plats i vårt inre.”
Vi samlas först och tar en stilla naturpromenad. Efter det så sätter vi oss någon minut och landar i tystnad.
Därefter välkomnar jag er in till en första sipp och en kort presentation av örten. Jag bjuder in dig, i närvaro med örten, att hålla hjärtat öppet. “Det är en infusion av människor, lika mycket som det är en infusion av örter.“
Vi kommer gå i blandad terräng, samt sitta ganska länge. Så passar ej om man har svårt för det.
Vägledare Anna Synnestvedt är bland annat verksam som holistisk hälsorådgivare med ayurvediska livsstilkonsultationer, Holistic kock på Livingroom samt på retreats/kurser.
Allsidig seniorträning i naturen, stavgång runt Djurgården
När: Varje tisdag kl 11.00 med start 15 augusti
Samling: Rio-Träffen, Sandhamnsgatan 4–6
Elba Pineda Gustafsson, utbildad FaR- och Naturvägledare, fortsätter med den populära stavgångsvandringen runt Djurgården. Stavgång ger dig förbättrad kondition, förhöjd syreupptagningsförmåga, ökad lungkapacitet samt bättre kroppshållning och balans.